2012 Bajorországi Innovációs Díj

A wörthsee-i Heinz Soyer kapja a „2012 Bajorországi Innovációs Díjat”

bayern12_320x320.jpg

A képen balról: Bajorország gazdasági minisztere Martin Zeil, ifj. Heinz Soyer, Florian Soyer, id. Heinz Soyer.
Forrás: IHK Bajorország és Felső Bajorország, Wolf Heider-Sawall

 

/upload/files/237/bayern12-2-11920.jpg

 

Bajorországi Innovációs Díj 2012

 

Sajtóközlemény, November 2012

 

A wörthsee-i Heinz Soyer kapja a „2012 Bajorországi Innovációs Díjat”

 

/upload/files/237/bayern12-3-11919.jpgA Bajor Ipari és Kereskedelmi Kamara, a Kézműves Kamara és a Bajor Kormány idén novemberben indította útjára a „Bajor Innovációs Díjat”. Termék és eljárási innovációk valamint technológiai szolgáltatások kerültek górcső alá. Összesen 3 fő és 4 különdíj talált gazdára.

 

A 2012 november 19.-ei díjátadóra a Müncheni Német Országos Múzeum Dísztermében került sor, a Heinz Soyer cég az elsőként vehette át a díjat. A bajor gazdasági miniszter Martin Zeil, BIHK elnök Erich Greipl és a Bajorországi Kézműves Egyesület elnoke Heinrich Traublinger gratuláltak a wörthseei családi vállalkozásnak.

 

Az 1970-ben alapított vállalat mára világviszonylatban vezető szereplővé nőtte ki magát a csaphegesztési termékek piacán, és immár 70 alkalmazottat foglalkoztat. Az innovációkat itt nagy erővel támogatják, hiszen ez a siker kulcsa. Heinz Soyer üzletezető feladatául tűzte ki azt a célt, hogy egy olyan légkört teremtsen alkalmazottai számára, ami sarkallja őket az újításokra és ötleteik kidolgozására. „Minden alkalmazottunkban ott szunnyad a feltaláló” ez Heinz Soyer meggyőződése.

 

A „Soyer ház” legújabb találmánya egy sor konkurens versenyzővel szemben aratott sikert, és hozta meg az első díjat. A szabadalmaztatott radiál szimmetrikus mágneses mezőben történő hegesztés (SRM) a HZ-1 univerzális adagolóval, sima fejjel és központosító csúccsal új lehetőségeket nyit a csaphegesztés területén. Az eljárás segítségével a hegesztőfelület vastagságának és a hegesztőcsap átmérőjének aránya már 1:10 arányban is lehetséges, ellentétben a korábbi 1:4 arányhoz. Az eljárás további előnye, hogy a költséges munkafolyamat és előkészítési munkafolyamat immár nem szükséges. A drága és körülményes kerámiagyűrűk alkalmazása is feleslegessé vált. Ez a gazdaságossági szempontok mellett környezetvédelmi előnyt is jelent, hiszen nem keletkezik minden egyes hegesztés után „kerámia szemét”.

 

Ez az új eljárás felváltja a már 70 éve használatos, konvencionális hegesztési eljárást és egy iránymutató is egyben a villámgyors csaphegesztés jövőbeli fejlődésében.
További információ és képanyag:

 

Heinz Soyer Bolzenschweisstechnik GmbH

 

Michael Schott / Ingrid Soyer
Inninger Strasse 14
D-82237 Wörthsee
Telefon: 08153 8850
Telefax: 08153 8030
info@soyer.de
www.soyer.de