VILÁGÚJDONSÁG! SOYER akkumulátoros csaphegesztő berendezések

Mobil csaphegesztés akkumulátorral, hálózati áramforrás nélkül

A szerelőiparban dolgozó cégek többsége találkozott már azzal a problémával, hogy hálózati áramforrás hiányában mennyi bosszúságot okoz a kábelek és vezetékek hosszabbítása és a súlyos generátorok mozgatása. Így a hegesztéshez szükséges feltételek biztosítása pár darabos munkavégzés esetén indokolatlanul sok időráfordítást eredményez, emellett az útban lévő kábelek balesetveszélyesek.
A megoldást a Heinz Soyer Bolzenschweißtechnik GmbH vadonatúj fejlesztésű akkumulátor üzemeltetésű, kondenzátoros és védőgázos ívhúzásos csaphegesztő berendezések jelentik.

Az új, BMS-9 ACCU és BMK-8i ACCU típusú csaphegesztő berendezések kezelése egyszerű, kifejezetten olyan hegesztések elvégzésére tervezték, ahol nincs a közelben elérhető hálózati áramforrás. A modern inverter technológiának köszönhetően a berendezés könnyebb, mint az eddig megszokott csaphegesztő berendezések. Az akkumulátorról működtethető áramforrások 6-8 kg-os összsúlynak és a vállpántnak köszönhetően a berendezések könnyen mozgathatók. A nagy teljesítményű akkumulátor egy, a berendezésbe integrált, intelligens töltő-modullal utántölthető.
Az „akkumulátor management rendszer” (BMS) ellenőrzi a rendszer valamennyi releváns paraméterét, úgy, mint töltöttségi szint, túlfeszültség és akkumulátor hőmérséklet. A BMS rendszer biztosítja az akkumulátor hosszú élettartamát azáltal, hogy figyeli az egyes akkumulátor cellák töltöttségi szintjét és amennyiben valamelyikben magasabb értéket észlel, kiegyenlíti a feszültséget a cellák között.


A csaphegesztő áramforrás előlapján a vezérlő egység és a beállítások jól áttekinthetők, ezért a berendezést egy viszonylag tapasztalatlanabb személy is könnyen tudja kezelni.
Energiatakarékos megoldás, hogy egy, a berendezésbe épített szenzor által vezérelt hűtő ventilátor szükség esetén bekapcsol, mely jelentősen csökkenti a berendezés porral való szennyeződését.
A hordozható, nagy teljesítményű akkumulátoros csaphegesztő berendezések nagyfokú flexibilitást tesznek lehetővé a helyszíni munkavégzések során. A 300 A hegesztési teljesítménynek köszönhetően a berendezés maximum 8 mm átmérőjű (maximum M10-ig, Soyer-HZ-1R hegesztőcsappal) csapok kitűnő minőségű illesztését teszi lehetővé, akár vékony vagy kényes munkafelületek esetén is. Az integrált SRM technológiának © köszönhetően a nagyobb átmérőjű hegesztőcsapok is biztonsággal hegeszthetők vékony felületre. 6 mm vastagságú csapok hegesztése esetén egy akkumulátor feltöltéssel akár 500 csapot is fel lehet hegeszteni. 8 mm vastagságú csapok esetében ez a mennyiség 450 csap / akku töltés. A hegesztési gyorsaság 8-10 csap per perc (Ø 6 mm – 10 csap / perc | Ø 8 mm – 8 csap / perc). Az integrált SRM funkciónak köszönhetően, a hegesztés kényszer pozícióban is könnyen kivitelezhető. A PH-9 SRM12 csaphegesztő pisztollyal kombinálva a BMK-8i ACCU védőgáz igénye már csak egy tizede a szokványos csaphegesztő berendezések gázigényéhez viszonyítva.
A SOYER termékpalettáján újonnan megjelenő BMK-8i ACCU és BMS-9 ACCU berendezés a jövőbe mutat a csaphegesztés területén, lehetővé téve a kábelek nélküli szabad és rugalmas munkavégzést és folyamatos magas teljesítményt. További előnyt jelent, hogy a berendezés azonnal üzemkész. A BMK-8i ACCU és BMS-9 ACCU típusú csaphegesztő berendezés kompakt és robosztus segítő a minden napi mobilis munkavégzés, gyártási folyamatok, javítások és építkezések során.

 

Letölthető: Mobil csaphegesztés akkumulátorral BMK-8i ACCU + BMS-9 ACCU.pdf