Csaphegesztő pisztolyok

Ívhúzásos csaphegesztésnél használt hegesztőpisztolyok esetében három típust különböztetünk meg: Kerámiagyűrűs csaphegesztés, védőgázas csaphegesztés, SRM technológiás csaphegesztés

PK-0K csaphegesztő pisztoly

A SOYER PK-0K típusú csaphegesztő pisztoly a legkisebb csaphegesztő pisztoly a világpiacon. A csaphegesztő pisztoly kifejezetten a szűk helyen, nehezen hozzáférhető hegesztési munkálatokhoz lett kifejlesztve. A termék 2004-ben elnyerte a Bajor Tartományi díjat.

PK-3 csaphegesztő pisztoly

A SOYER PK-3 típusú automata csaphegesztő pisztoly gyújtócsúcs nélküli hegesztőcsapokat illeszt nem tisztán fémes felületekre. A megfelelő tartozékok használatával a PK-3 univerzálisan alkalmazható az összes csaphegesztési eljáráshoz

PK-3A csaphegesztő pisztoly

A SOYER PK-3A típusú automata csaphegesztő pisztoly gyújtócsúcs nélküli hegesztőcsapokat illeszt nem tisztán fémes felületekre. A hegesztőcsapok a bevezető csövön keresztül automatikusan a csaptartóba kerülnek. A robosztus felépítésű PK-3A univerzálisan alkalmazható bármilyen hegesztési rendszerrel együtt.

PH-9 / PH-9 SRM csaphegesztő pisztoly

Az új PH-9 és PH-9 SRM típusú csaphegesztő pisztolyok az ideális tartozékok a minden helyzetre alkalmas hegesztéshez BMK-16i csaphegesztő berendezéshez, SRM technológiával. Kicsi, könnyű és kompakt felépítésének köszönhetően ez a különösen felhasználóbarát pisztoly alkalmas szűk helyen történő használatra akár horizontálisan is fej felett.

PH-9 SRM12+G csaphegesztő pisztoly

Ez az új csaphegesztő pisztoly ideális kiegészítő a BMK-8i típusú csaphegesztő berendezéshez. Tökéletes a mobilis alkalmazásokhoz, mivel beépített földelő kontaktnak köszönhetően szükségtelen a földelő kábel időigényes pozícionálása. A földelés érintkezését a támasztó csövön található kontakt gyűrű biztosítja, kifújás vagy a munkafelületen égésnyom létrehozása nélkül.

PH-3A csaphegesztő pisztoly

A SOYER PH-3A típusú automata csaphegesztő pisztoly elektronikus vezérlésű. A pisztoly védőgáz használata mellett visszarúgás nélkül, jól pozícionálhatóan illeszt hegesztőcsapokat fémes felületekre ívhúzásos csaphegesztési eljárással DIN EN ISO 13918 szabvány szerint. A hegesztőcsapok a töltőszelepen keresztül egyenesen a csaptartóba jutnak. A robosztus és ergonómikus felépítésű PH-3A típusú csaphegesztő pisztoly elnyerte a Kézművességi Innovatív Díjat.

PH-3N csaphegesztő pisztoly

Az új fejlesztésű SOYER PH-3N típusú csaphegesztő pisztoly egyszerű és praktikus használata mellett maximális technikai teljesítményt nyújt és kiváló minőségű illesztések létre hozását garantálja. További előny az ergonómikus kialakítás, a keskeny felépítés, a kis súly és a példaszerű design. A PH-3N típusú csaphegesztő pisztollyal max ?12mm átmérőjű hegesztőcsapokat lehet illeszteni ívhúzásos és rövidciklusú ívhúzásos csaphegesztési eljárással.

PH-3N SRM csaphegesztő pisztoly

SOYER gyártmányú PH-3SRM típusú mágneses tekerccsel ellátott csaphegesztő pisztoly egyszerű és kényelmes használat mellett kiváló minőségű csaphegesztéseket hoz létre radiál szimmetrikus mágneses mező segítségével. További előny az ergonómikus kialakítás, a keskeny méret és a kicsi súly mellett a példás design. A PH-3N típusú csaphegesztő pisztoly segítségével max. ?12mm átmérőjű hegesztőcsapok vagy csavarok hegeszthetőek fel védőgáz használatával.

PH-2L csaphegesztő pisztoly

Az új fejlesztésű PH-2L típusú csaphegesztő pisztoly különlegesen robosztus felépítésével és hosszú élettartamával kifejezetten a nehéz körülmények közötti munkálatokra lett kifejlesztve. Ezzel a csaphegesztő pisztollyal max. ?16mm átmérőjű csapokat és tüskéket lehet hegeszteni ívhúzásos vagy rövidciklusú ívhúzásos hegesztési eljárással. Az automatikus hegesztőcsap hosszúság kiegyenlítő rendszer és a ?12mm átmérőtől ajánlott, ki-be kapcsolható olajnyomásos bemerülési sebesség szabályozó rendszer együttesen kiváló minőségű illesztések létrehozását garantálják.

PH-4L csaphegesztő pisztoly

Az új fejlesztésű PH-4L típusú csaphegesztő pisztoly különlegesen robosztus felépítésével és hosszú élettartamával kifejezetten a nehéz körülmények közötti munkálatokra lett kifejlesztve. Ezzel a csaphegesztő pisztollyal ?12mm-nél nagyobb átmérőjű csapokat lehet sorozatgyártásban hegeszteni. A bemerülés sebességét egy új fejlesztésű olajnyomásos tompító rendszer szabályozza, melynek használata 12 mm-nél nagyobb átmérőjű hegesztőcsapok esetén fokozottan ajánlott. A PH-4L típusú csaphegesztő pisztoly egyszerű használata mellett kiváló minőségű illesztések létrehozását garantálja.

PH-4L SRM XL

Az új fejlesztésű PH-4L SRM XL típusú csaphegesztő pisztoly különlegesen robosztus felépítésével és hosszú élettartamával kifejezetten a nehéz körülmények közötti munkálatokra lett kifejlesztve. Ezzel a csaphegesztő pisztollyal 12mm-nél nagyobb átmérőjű csapokat lehet sorozatgyártásban hegeszteni. A bemerülés sebességét egy új fejlesztésű olajnyomásos tompító rendszer szabályozza, melynek használata 12 mm-nél nagyobb átmérőjű hegesztőcsapok esetén fokozottan ajánlott. A PH-4L SRM XL típusú csaphegesztő pisztoly egyszerű használata mellett kiváló minőségű illesztések létrehozását garantálja.

 

PH-5SM csaphegesztő pisztoly

Az új fejlesztésű, „intelligens” PH-5SM típusú csaphegesztő pisztoly egy elektromos motor vezérléssel van ellátva. Az összes hegesztési paraméter, mint az elemelkedés mértékét, a bemerülési utat, a tompítás mértékét vagy a bemerülés sebességét a BMH-22P típusú csaphegesztő berendezésen kell beállítani, majd a hegesztő pisztoly pontosan végrehajtja a hegesztést a beállítások szerint. A hegesztőcsap súlyától és a hegesztés helyzetétől (azaz a gravitációtól) függetlenül minden helyzetben optimális illesztéseket hozhatunk létre 6-30 mm átmérőjű hegesztőcsapokkal. Ennek köszönhetően a hegesztő pisztoly megfelel a DIN EN ISO 9000 ff szabványban leírt precíziós szabványoknak.

PH-5L csaphegesztő pisztoly

Az új fejlesztésű SOYER PH-5L típusú csaphegesztő pisztoly robosztus felépítésével és ergonómikus kialakításával olyan munkafolyamatokra alkalmas igazán, amelyek során nagy mennyiségű illesztést kell létre hozni >= 16mm átmérőjű hegesztőcsapokkal, nehéz körülmények között. A bemerülés sebességét egy új fejlesztésű manuális olajnyomásos tompító szabályozza, amely >= 12mm csapátmérőnél már elengedhetetlen. A nagy átmérőjű hegesztőcsapok illesztéséből adódó magas energiaszükséglet érdekében a hegesztő kábelt 95mm2-re erősítettük, és a kábelt egy külön tartóelem vezeti. A PH-5L típusú csaphegesztő pisztoly egyszerű és praktikus használata mellett maximális technikai teljesítményt nyújt és kiváló minőségű illesztések létre hozását garantálja.

PH-6A csaphegesztő pisztoly

A SOYER PH-6A típusú automata csaphegesztő pisztoly egy új adagoló rendszer segítségével lehetővé teszi bármilyen méretű hegesztőcsap vagy hengeres csap automata vagy félautomata adagolását az összes ismert hegesztési eljárás alkalmazása mellett. A hegesztőcsapokat manuálisan is be lehet tölteni a csaptartóba, de teljesen automatikusan is lehet utántölteni az UVR-400 és UVR-400S típusú adagoló berendezések használata esetén. Robosztus felépítésének és a terhelésbíró alkotóelemek felhasználásának köszönhetően a PH-6A típusú csaphegesztő pisztoly kifejezetten a nagy terheléssel járó hegesztési munkálatok elvégzésére lett kifejlesztve.

PH-6A-SRM csaphegesztő pisztoly

Az új fejlesztésű, automatizált PH-6A típusú mágneses tekerccsel ellátott csaphegesztő pisztoly lehetővé teszi a nagy vagy különösen nagy méretű hegesztőcsapok automatikus utántöltését félautomata vagy teljesen automatizált utántöltő berendezésből. A nagy méretű hegesztőcsapokat manuálisan vagy a SOYER gyártmányú UVR-400 típusú hegesztőcsap osztályozó segítségével egyenesen az utántöltő berendezés hegesztőcsap tartójába lehet tenni. A különösen robusztus felépítésnek köszönhetően a PH-6A típusú csaphegesztő pisztoly hosszú élettartammal bír, és a legnagyobb igénybe vételt követelő hegesztési munkálatoknak is megfelel.