Technikai információ: Dekor tányéros tüske

A szokványos tányéros és dekor-tányéros tüskék felhasználási területei

A szokványos tányéros tüskék felhasználási területei

A tányéros tüskék szigetelő rétegek fémes felülethez való rögzítésére szolgálnak. A tányéros tüskét a tetejénél fogva a csaphegesztő pisztoly csaptartójába kell helyezni, majd a szigetelőrétegen keresztülszúrva, a tüskét a csúcsánál fogva a fém munkafelülethez kell hegeszteni.

A szokványos, ötvözetlen fémből készült tányéros tüskéknél a tüske egy centrikus furat mentén van a tányérhoz rögzítve. A lyukasztott szegecselési pont horganyozása ellenére sem zárható ki teljesen, hogy nedvesség hatására korrózió léphet fel.

Dekor-tányéros tüskék használati területei

Azért, hogy a korrózió lehetőségét kizárjuk, most kifejlesztettünk egy rozsdamentes acélból (V2a) készült Dekor-tányéros tüskét, melynél a tüske a csaphegesztési folyamat során centrikusan hozzáheged a tányérhoz.

Az új Dekor-tányéros tüske szabadalmaztatásra van jelölve (Patent-Nr. 10 2008 005 508.5), és egy vadonatúj megoldást kínál speciális hegesztési munkálatok során, ahol a design, a minőség és a biztonság egyaránt szempont. Az új tányéros tüske az összes használatos méretben kapható.