A SOYER nyerte a 2016-os Tartományi Innovációs Díjat

PH-9 SRM +G csaphegesztő pisztoly integrált földeléssel
Csaphegesztés földelő kábel nélkül!

/upload/files/237/phg9-11928.jpg

PH-9 SRM +G csaphegesztő pisztoly integrált földeléssel

 

Csaphegesztés földelő kábel nélkül!

 

Kitűntetés a PH-9 SRM +G típiusú csaphegesztő pisztolynak

 

Az IHM 2016 kiállításon, egy ünnepélyes rendezvény keretein belül, cégünk tartományi díjat nyert „A kézműves ipar – Kitűnő innovatív teljesítmény” kategóriában. A díjat Iris Gleicke, a Gazdasági és Energetikai Minisztérium, parlamenti államtitkára adta át.

 

A kitűntetést az innovatív, PH-9 SRM +G csaphegesztő pisztoly nyerte el. Az integrált földelőkábelnek köszönhetően a jövőben búcsút mondhat a külön csatlakoztatott földelőkábelnek. A kezelő számára ez jelentős gyakorlati előnyt nyújt, mivel az időigényes folyamat már nem szükséges, amely során két földelőkábelt kellett gondosan és szimmetrikusan elhelyezni a munkafelületen.

 

A föltelés szerepét a csaphegesztő pisztoly támasztó lábán elhelyezett kontakt gyűrű veszi át. A szintén SOYER fejlesztésű SRM technológiával kombináltan használva ez teljesenk kiküszöböli a korábban nagy aggodalmat okozó fényív kifújás, és ezzel keletkező egyenetlen olvadékréteg és mechanikailag hibás illesztés képződését. További előny az SRM technológiának köszönhetően (Pat. Nr.: 10 2004 051389), a bizonyítottan legfeljebb 70%-os energiatakarékosság, valamint a kerámiagyűrű használatának szükségtelensége, amellyel további költségeket takaríthat meg, és egyidejűleg óvja a környezetet is a felesleges hulladék képződéstől.

 

Ez a jelentős munka megkönnyítés, ami a termék minőség és munkabiztonság javulásával is együtt jár, nemrég szabadalomra lett beterjesztve (Pat. Nr.: 10 2015 221 384.6).

 

/upload/files/237/soerdij-11929.jpg

 

ifj. Heinz Soyer, Andreas Jilg, Iris Gleicke (MdB) - parlamenti államtitkár, id. Heinz Soyer (balról jobbra) | fotó: Gerhard Loske