Állami díj 2018

A 2018-as müncheni nemzetközi Ipari Napok alkalmával a Heinz Soyer Bolzenschweißtechnik GmbH 1989 óta 13. alkalommal érdemelte ki az „Állami díj a kitűnő innovatív megoldásoknak az iparban” kitüntetést.

A 2018-as müncheni nemzetközi Ipari Napok alkalmával a Heinz Soyer Bolzenschweißtechnik GmbH 1989 óta 13. alkalommal érdemelte ki az „Állami díj a kitűnő innovatív megoldásoknak az iparban” kitüntetést. A díjat 2018 március 11-én vette át id. Heinz Soyer és ifj. Heinz Soyer Iris Gleicketől, parlamenti államtitkártól, gazdasági és energetikai miniszertől.
A díjjal a kiállításon bemutatott mobil akkumulátoros működtetésű, inverteres hegesztőgép, a BMK-8i ACCU lett kitüntetve. Ez a technikai újítás világszerte az első hordozható nagyteljesítményű akkumulátoros hegesztőgép ívhúzással és SRM®-technológiával, mely kifejezetten a mobil és rugalmas, hálózati csatlakozást nem igénylő munkálatokra és max. 8 mm-es csaphegesztésre (Soyer által fejlesztett HZ-1R típusú csap esetén M10-ig) alkalmas. A modern inverteres technológiának köszönhetően a gép súlya csak 8 kg, így akár nagy távolságok esetén is problémamentes, kényelmes és könnyed a hordozása. Használat után a készülék akkumulátora egy integrált, intelligens töltőmodullal felölthető.

A készülék kitűnő hegesztési tulajdonságokat eredményez, vékony és finom lemezmegmunkálásnál egyaránt. Az integrált SRM®-technologiának köszönhetően már vastag csapok is hegeszthetőek vékony lemezre deformálás nélkül, dekoratívan és biztosan tartva. Akár kényszerhelyzetekben is problémamentes és anyagkímélő a hegesztés. A standard PH-9 SRM12 hegesztő pisztollyal csatlakoztatva a BMK-8i ACCU hegesztőgép gázfelhasználása már csak a tizede a hagyományos hegesztőgépekhez képest.
A jövőbe mutató akkumulátoros mobilitás a csaphegesztés területén egy hálózati csatlakoztatás nélküli szabad munkavégzést, konstans magas teljesítményt, rugalmasságot és a lehető legnagyobb energiahatékonyságot ajánl. További előnyöket jelent a felhasználónak a munkavégzés során a mozgási szabadság, időspórolás a készülék azonnali üzemi készenléte miatt, továbbá a munkabiztonság, mivel a kábelhosszabbítások általi botlásveszély elkerülhető. Így a BMK-8i ACCU inverteres ívhúzásos csaphegesztőgép egy kompakt és robosztus segítő a mindennapos használatban a gyártás, javítás és szerelés során.


*hegesztőcsap redukált peremmel

 

Letöltések: Soyer_hirek_ujdonsagok.pdf