Bavarian Innovation Award 2022 díj

2022-12-08

Idén novemberben hatodik alkalommal ítélték oda a Bajor Innovációs Díjat a Bajor Állami Gazdasági és Médiaügyi, Energiaügyi és Technológiai Minisztérium, a Bajor Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége, valamint a Bajorországi Munkacsoport, Ipartestületek.

Díjazták azokat a termék- és folyamatinnovációkat, valamint a technológia-orientált szolgáltatásokat, amelyek már sikeresen meghonosodtak a piacon, vagy amelyek piaci sikere várható. A három fődíjas mellett, további négy kategóriában is különdíjjal jutalmazták a cégeket.

z augsburgi Ipari és Kereskedelmi Kamara díjátadó ünnepségén 2022. november 21-én a Heinz Soyer Csaphegesztéstechnológia GmbH különdíjat kapott az „Üzleti-tudományi együttműködés” kategóriában. A cég továbbfejlesztette az SRM® 4.0 csaphegesztési eljárást, amely első alkalommal teszi lehetővé az ív helyzetének érzékelését a hegesztési folyamat során, valamint a kívánt célértéktől való eltérések korrekcióját külső mágneses tér segítségével. Ez az új, és szabadalmaztatott eljárás (EP 3 178 597 B1) fontos információkkal szolgál a hegesztési minőség javításához, értékeléséhez és dokumentálásához, az ív helyzetének mérésével és feldolgozásával. Az innováció különösen fontos az ipar számára, mivel egyre nő az igény egy megbízható alumínium csaphegesztési eljárás iránt, amely különösen alkalmas az 10 mm-es, vagy annál nagyobb csap átmérőjű, a biztonság szempontjából kritikus alkalmazásokhoz, és megfelel a megnövekedett minőségi követelményeknek.

 

Az innovációt - SRM® 4.0 - az "Alumínium csaphegesztés új eljárástechnológiával - AZ-1363-18" kutatási projekt részeként fejlesztették ki, amelyet a Bavarian Research Foundation finanszírozott.

 

2012 óta ez a második alkalom, hogy a Heinz Soyer GmbH megkapta ezt a díjat, ami azt mutatja, hogy a vállalat trendalapító lépést tesz a nagy sebességű csaphegesztés technológia jövője felé.